Vera lagar

Variant av spagetti från Verona

Av Vera - 2008-08-21 19:26

En kort skattjakt i skogen efter jobbet gav en hel Karljohansvamp i påsen och tro mig eller ej men det räckte faktiskt till en smaskig pasta för två!


Pasta med Karl-Johan och valnötter


Tärna en Karl-Johansvamp och fräs en stund i torr panna för att få bort lite vätska. Lägg svampen åt sidan och klicka i lite smör i pannan. Fräs en hackad gul lök en stund. Lägg tillbaka svampen, en finhackad vitlöksklyfta och en näve valnötter. Krydda med salt och svartpeppar.

Koka samtidigt färska bönskidor. Vaxbönor är gott! Häll av bönorna och smält en klick smör i kastrullen. Pressa i citron och lite vitlök. Slunga bönorna i citron och vitlökssmöret och krydda med örtsalt.


Lägg upp nykokt pasta på ett fat, toppa med svampfräset och bönorna. Strö över färsk citrontimjan och finriven brännvinsost (men spring för guds skull inte och köp det om du inte har. Parmesan passar minst lika bra!)


Den här rätten är lömskt god om man gör den med ännu mera svamp och vitlök, slår grädde i pannan och river ned rejält med parmesan. Men den varianten sparar jag tills höststormarna viner runt knutarna!


Nu blixtrar och dundrar det utanför fönstret. Måste dra ur kontakten. Häpp!

 
 
Ingen bild

Ormen

9 oktober 2008 11:05

Goda vän så hungrig jag blev....

Prova att torka karl johan dom blir ännu godare då.

 
Vera

Vera

9 oktober 2008 19:30

jodu Ormen, jag provade att torka lite svamp för nån månad sen. Den började lukta... uäk. Nästan kattkiss faktiskt, så vi slängde ut den. Sen har jag inte hunnit ut och plocka nåt mer.

http://mat.bloggagratis.se

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards