Vera lagar

Osttortellini toppad med fänkål och räkor

Av Vera - 2010-09-02 15:14

4 portioner:

4 portioner ostfylld tortellini

1/2–1 fänkål beroende på storlek

2 schalottenlökar

olivolja och smör

1/2–1 dl vitt vin

3 dl skalade räkor

2 nävar blandade tomater (typ körsbär, mini-plommon)

Rivet skal och saft av 1/2 citron

2 msk hackad timjan och salvia

3 krm svartpeppar

1 dl riven parmesan

Gör så här: Koka upp pastavatten med salt och koka osttortellinin så att pastan har lite tuggmotstånd.

Skiva fänkål och schalottenlök tunnt. Spara fänkålsdillen till dekoration. Smält en klick smör och någon matsked olivolja i panna och stek räkorna hastigt på hög värme. Lägg räkorna på en tallrik. Fyll eventuellt på med lite mer smör i pannan och stek grönsakerna på medelvärme så att de börjar mjukna. Slå på en skvätt vin, tomaterna och de hackade örterna. Puttra tills tomaterna börjar spricka. Lägg tillbaka räkorna i pannan och häll över saft och skal av citron och strö över svartpepparn.

Lägg tortellinin i pannan och blanda med grönsaker och räkor. Strö över hälften av parmesanosten. Smaka om det behövs mer citron, peppar, lite salt?

Lägg upp på tallrikar, strö över mer parmesan och dekorera med fänkålskvistar.

 
 
Maggan

Maggan

7 september 2010 21:39

Fårtickor är en riktig favorit, bra konsistens, matig och smakrik. Men kryddsvamp är den väl inte riktigt.
Jag steker det mesta som tillbehör, med lite vitpeppar och salt i smör. Lite bacon i funkar också bra.
Kan tänka mig den på varma mackor med stuvad fårticka (med bacon om man vill), i grytor, woka, blanda med annan svamp eller i omeletter och pajer. Men som sagt så gillar jag den stekt a la naturelle. Prova med olika kryddor, t ex lite färsk ingefära, nymalen kryddpeppar eller varför inte färsk koriander (som jag absolut inte fixar själv). I köttfärslimpa, att blanda i en svamsoppa som "krutonger" (lite kanperstekta i smör)...
Har aldrig friterat dem, men vissa svampar blir bra så.
I boken svamplycka kan du också hittta ett sopprecept; Elmers soppa, finns på recept.nu
Pelle Holmberg och Jens Linder, som skrivit boken kan massor om svamp och mat, jag är bara amatör. Om jag hittar min receptsamling från kursen svamp som livsmedel så hör jag av mig! Har för mig vi la in i olivolja och vitlök eller ngt sådant.
Lycka till!

http://mims1.blogg.se

Vera

7 september 2010 22:06

Åh, men tack för utförligt svar! Ska ge fårtickan en chans nästa gång jag går ut i svampskogen!

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards