Vera lagar

Valnötsröra till surdegsbröd

Av Vera - 2008-03-30 09:23

Vi lagade fisksoppa med saffran till påsk och serverade både levainbröd och surdegsbröd till. En röra med valnötter och chèvre till var läckert!


Valnötsröra med chèvre:


Rosta valnötter i torr panna på medelvärme. Häll mot slutet även ned någon tesked senapsfrön. Rosta tills fröna börjar poppa och blir grå, också en liiiten stund till.  Ställ åt sidan.


Skär bort kanterna på chèvren och smula sönder den. Mosa med matgrädde eller cremefraiche tills du får en bra konsistens. Rör ned nötterna och fröna, tillsätt lite flytande ljunghonung, flingsalt och peppar.

Smaka av. 

 
 
Ingen bild

La mama

30 mars 2008 15:32

Smaka av?? Tror du det blir kvar nåt åt gästerna då??
Är det stor skillnad i smak på ljunghonung och "vanlig" honung, förresten? Jag har faktiskt aldrig provat den.

 
Linda

Linda

30 mars 2008 17:59

Fy bubblan vad det lät gott...

http://www.caminomagasin.se/camino-challenge/linda

 
Vera

Vera

31 mars 2008 08:37

La mama: Haha! Ja det beror sig väl på hur stor sats man gör från början det ;-)

Ljunghonung tycker jag är mycket skarpare i smaken än ljus honung. Den är inte lika sockrig utan har en riktigt djup honungssmak som ibland blir alldeles för mycket. Jag tycker att den passar bra i mat eftersom honungssmaken kan vara lite svår att få fram där, om man inte använder stora mängder. I thé använder jag hellre ljusare honung, tex lindhonung, som är helt ljuvlig.

http://mat.bloggagratis.se

 
kinna

kinna

1 april 2008 11:48

Vad gott det här lät. Valnötter är ju underbara i sig och kombon låter ju mycket spännande.

http://kinnasblogg.blogspot.com

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards