Är det något jag gillar så är det mackor. Men det kanske ni redan anat, med tanke på hur mycket jag bakar. Lunchmackor är något av det bästa jag vet, men jag äter det inte så ofta. På min lediga fredag svänger jag i alla fall gärna ihop en macka och inte sällan innehåller den jordnötssmör och avokado.
Här är fredagen kombo. En både god och mättande vegetarisk lunchsmörgås.
Bred jordnötssmör, på rostat bröd (helst rågbröd) Täck med skivor av avokado. Droppa över lite lime och toppa med mangold, gurka och tomat. Krydda med örtsalt och droppa över granatäppelkärnor.
Ett gott och klimatsmart alternativ till smörgåsgrönsaker är ju groddar! De är dock enklast att äta i en dubbelmacka eller baugette, annars kan de fara och flyga lite hur som, i alla fall om man har roligt sällskap till maten och måste fnissa lite hela tiden!
*uppdaterat*
Jag glömde skriva att jag menar jordnötssmör med bara jordnötter och salt. Inga sådana där läbbiga alternativ med extra tillsatta oljor. Kung markatta har gott jordnötssmör men min absoluta favorit är Monkis crunchiga jordnötssmör med lite större bitar!