Liksom många andra så har jag bubbelvin på hjärnan i år. Bara jag får ett glas mousserande i handen blir jag lika fnittrig som bubblorna själv.
Så just nu upptas mina tankar av nyårsmeny och bubbel.
Alla andra snackar gåslever och kycklinglever men det är inget för mig. En full gryta med kidneybönor och kikärter hade jag dock så efter jobbet testade jag att göra en kidneybönpastej som kunde funka som aptitretare på nyår.
Det var ju ändå bara ett första försök, men rätt okej ändå.
Så här gjorde jag:
Svetta en halv finhackad rödlök i smör i stekpannan. Häll i ca tre dl bönor och fräs runt en stund. Stänk över någon tesked sherryvinäger, mal över peppar, salta och strimla några salviablad.
Mixa allt slätt och strila ned en knapp halvdeciliter grädde.
Det blev nästan mousseaktigt i konsistensen. Efter att pastejen svalnat bredde jag den på rostat surdegsbröd och lade på hela cornichons. Ett godkänt försök alltså, nästa gång tar jag nog i lite timjan också. Och, ja just det, bönorna hade varit blötlagda i vatten med någon tesked liquid smoke.