Vera lagar

Örtsalt

Av Vera - 2007-02-19 19:40

Ett recept att spara till sensommaren kanske, då det blivit dags att klippa ned sina örter.
Det är nog inte mycket ekonomi i att göra örtsalt själv, men det är mysigt och blir en fin gå-borts-present!
Till ca 2 msk havssalt tar jag ungefär två deciliter valfria örter. Det är bara att välja vad det ska smaka - en ört eller blandning!? Ofta slänger jag i en klyfta vitlök också och man kan ta tunna strimlor av citronskal eller droppa citron över saltet och örterna. Sedan mortlar jag allt till en grön gegga. Ju saftigare desto mer smak drar saltet åt sig. När det är färdig mortlat ska saltet och örterna torka utspridda på en bricka eller bakplåtspapper. Man kan torka det på svag värme i varmluftsugn. När det är helt torrt kan man krossa saltet och örterna lite till om det är för stora bitar och hälla upp på burk eller ströare. Supergott!

 
 
Katrin

Katrin

20 april 2009 10:55

Åh så härligt!!
Detta ska ajg defitift göra i sommar!!
(mycket dessutom så jag ahr till presenter!)
Tack!

http://nakenstickaren.wordpress.com

 
Vera

Vera

20 april 2009 16:35

Ja, visst är det en bra present. Mecket tycker jag är att det ser mycket ut i början, men det krymper så rackarns när det torkar. Du får ta stora skördetröskan ;-)

http://mat.bloggagratis.se

 
Katrin

Katrin

20 april 2009 20:54

Blev så inspirerad att jag idag har gjort egen citronpeppar! Jättekul! Ska bli spännande att prova det oxå, kanske till kyckling..

http://nakenstickaren.wordpress.com

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards